بازار بزرگ استانبول و هیجان بی وقفه‌ی خرید

بازار بزرگ استانبول

استانبول شهر زیبایی‌هاست. سالانه گردشگران زیادی برای جاهای دیدنی استانبول به کشور ترکیه سفر می‌کنند. در این شهر تعداد زیادی بناهای تاریخی و بازارهای مختلف وجود دارد که در میان آنها می‌توانیم به بازار بزرگ استانبول اشاره کنیم. شکوه و عظمت این بازار به قدری است که هر فردی با هر سلیقه‌ای در تور مسافرتی ترکیه می‎تواند آن را به عنوان مکانی برای بازدید انتخاب کند. در  در این مطلب می‌خواهیم سری به این بازار بزنیم تا با ویژگی‌هایش آشنا شویم.

بازار بزرگ استانبول

این بازار را می‌توانیم محبوب‌ترین مکان برای خرید در استانبول بدانیم. مکانی که هر فردی با هر نیازی می‌تواند به آنجا برود و دست خالی برنگردد. البته این تنها دلیل معروفیت گرند بازار استانبول نیست. بلکه قدمت تاریخی‌اش نیز آن را به محلی دیدنی برای گردشگران تبدیل کرده است. ساخت این فضا مربوط به قرن ۱۵ میلادی و در زمان حکومت پادشاه عثمانی به نام سلطان محمد بوده است.

وسعت زیاد بازار بزرگ

بازار بزرگ، تقریبا ۶۰ خیابان را در استانبول به خود اختصاص داده و نزدیک به ۴۵ هزار متر مربع وسعت دارد. با ورود به آن نزدیک به ۵۰۰۰ غرفه را خواهید دید که مطمئنا بازدید از همه آنها در یک یا دو ساعت امکان پذیر نخواهد بود. تمام قسمت‌های بازار سرپوشیده بوده و در هر فصلی از سال امکان بازدید را به گردشگران می‌دهد.

مغازه‌هایی که در این بازار وجود دارند، بر اساس نوع کالاهایشان تقسیم بندی می‌شوند. یک راسته برای فرش، بخشی برای زیورآلات، بخشی برای ظروف و … که از همان اولین روزهای احداث بازار شکل گرفته است. اگر قصد دارید با تور مسافرتی به ترکیه سفر کنید و از بازار بزرگ نیز دیدن کنید باید درمورد آن بیشتر بدانید، در ادامه مطلب ما قسمت‌های مختلف بازار بزرگ استانبول را معرفی خواهیم کرد:

رستوران‌های معروف استانبول در بازار بزرگ

رستوران در بازار بزرگ استانبول

در داخل این بازار، تعداد زیادی رستوران نیز قرار گرفته است. مکان‌هایی که می‌توانید در مسیر طولانی خود هنگام خرید از بازار بزرگ به آنها سر بزنید و غذاهای بسیار لذیذ و خوش طعم را امتحان کنید.

راسته کیف و کفش در بازار بزرگ

کیف و کفش در بازار بزرگ استانبول

بخشی از بازار بزرگ استانبول به کیف و کفش اختصاص داده شده است. تعداد زیادی از محصولات در این زمینه وجود دارد که شامل مدل‌های سنتی، مدرن، چرمی و … بوده و می‌توانید بنا بر سلیقه خود آنها را انتخاب کنید. ناگفته نماند که کفش‌های سنتی مربوط به دوران عثمانی و سلجوقی، همچنین کفش‌های دست دوز چرمی یا یمنی نیز در این بخش از بازار پیدا می‌شود.

بخش مربوط به ادویه جات

ادویه جات در بازار بزرگ استانبول

قسمتی از بازار بزرگ استانبول، به ادویه اختصاص داده شده که با ورود به آن رایحه‌ای عجیب و متفاوت را احساس خواهید کرد. در این قسمت، غرفه‌هایی از ادویه جات مختلف مانند گیاهان دارویی، دمنوش، شربت‌های گیاهی و … وجود دارد که برای دوستداران طب سنتی بهترین جاست.

بخش مربوط به قالی و قالیچه

قالیچه در بازار بزرگ استانبول

قسمت پرطرفدار بعدی در بازار بزرگ استانبول مخصوص قالی و قالیچه است. ترکیه نیز همانند ایران، تاریخ بافت فرش طولانی داشته و نزدیک به ۷ هزار سال است که در این منطقه بافت فرش انجام می‌شود. به همین دلیل بخشی از بازار بزرگ مخصوص انواع فرش است که بهتر است آن را از دست ندهید.

راسته صنایع دستی

صنایع دستی در بازار بزرگ استانبول

این راسته برای افرادی که به این سبک از محصولات علاقه دارند، بهترین گزینه است. انواع و اقسام محصولات مربوط به صنایع دستی مانند گلیم، تذهیب، مینیاتور، خوشنویسی و … در غرفه‌های موجود در این بخش از بازار وجود دارد که می‌توانید با قیمتی مناسب آنها را خریداری کنید.

معماری جذاب بازار بزرگ استانبول

معماری بازار بزرگ تهران

در این منطقه معماری زیبا و جذابی وجود دارد که آن را به معروفترین و جذابترین بنا در استانبول تبدیل کرده است. سقف‌های گنبدی آن و پنجره‌های بزرگ اولین چیزی است که با ورود به آن نظرها را به خود جلب می‌کند. در تمام نقاط بازار این سقف‌ها را خواهید دید به جز یکی از غرفه‌ها که سقفی در بالای آن وجود ندارد. تمام گنبدهای در این بازار به صورت نقاشی شده بوده و دارای ارتفاع ۶ متری هستند. نقش پنجره‌ها نیز به منظور تامین نور در این بازار تونل مانند و طولانی است.

به جز معماری سقف و دیواره‌ها در مکان گذرگاه‌ها نیز تعداد زیادی آبخوری‌هایی با طراحی سنتی وجود دارد که جذابیت‌های این مکان را بیشتر از قبل کرده است. آب موجود در این نقاط آشامیدنی است.

به واسطه همین معماری است که بازار بزرگ بسیار جذاب و دیدنی شده و حتی افرادی که قصد خرید ندارند، نیز تمایل به قدم زدن در آن را دارند.

مسیر دسترسی به بازار بزرگ

بازار بزرگ در مرکز شهر استانبول واقع شده است. برای رسیدن به آن باید به سمت مسجد ایاصوفیه و خیابان فاتح بروید. سپس از آنجا خود را به محله بایزید رسانده و در نهایت وارد بازار شوید. نزدیک به ۲۲ ورودی برای این بازار در نظر گرفته شده تا مسیر را برای گردشگران راحت‌تر کند. البته یکی از این مدخل‌ها به عنوان ورودی اصلی در نظر گرفته شده که مغازه‌های موجود در کنار آن کالاها و اجناس اصیل ترکی را به فروش می‌رسانند.

چگونه به بازار بزرگ استانبول برسیم؟

برای دسترسی به این بازار بهترین راه سوار شدن در ترامواست. خط T1  را سوار شوید و در ایستگاه Beyazit KapaliCarsi پیاده شوید. همچنین فاصله این مکان تا مترو نیز بسیار کم است. با انتخاب این وسیله می‌توانید در ایستگاه Veznecile پیاده شوید و پس از کمی پیاده روی خود را به بازار برسانید.

زمان مناسب برای رفتن به بازار بزرگ

این بازار در تمام روزهای هفته به جز یکشنبه‌ها پابرجاست. البته ساعت بازدید از آن ۹ تا ۱۹ است. همچنین در برخی از روزهای سال مانند ۲۹ اکتبر فعالیتی را در این منطقه نخواهید دید.

مناطق دیدنی اطراف بازار بزرگ را از دست ندهید…

به جز خود بازار بزرگ که موضوع این صفحه است، مکان‌های دیدنی نیز در اطراف آن وجود دارد که نباید از دیدنشان غافل شوید. در این میان می‌توانیم به مسجد سلطان احمد و مسجد ایاصوفیه اشاره کنیم. این مناطق دقیقا در محدوده‌ای گرفته‌اند که حتی به صورت پیاده نیز می‌توانید به آنجا سر بزنید. به جز این مسجد فاتح نیز در روزهای چهارشنبه بهترین زمان برای بازدید در اطراف این بازار است.

سخن پایانی

مواردی از بازار که در این قسمت به آنها اشاره شد، تنها بخش کوچکی از بازار هستند. مطمئنا تعداد غرفه‌ها بیشتر از این بوده و در نهایت می‌توانند ساعت‌ها شما را سرگرم کنند. شما هم اگر تجربه‌ بازدید از این بخش استانبول را داشته‌اید، آن را به ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط:

مسجد آبی، اولین مسجد امپراطوری بعد از ۴۰ سال

مسجد ایاصوفیه استانبول؛ آمیخته فرهنگ و هنر

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *