جنگل الیمستان کجاست | مسیر پیاده روی | شرایط اقامت | تصاویر
برای شما کدام بخش از جنگل نوردی جذاب است؟ تماشای درختان سر به فلک کشیده؟ گوش سپردن به به صدای پرندگان، آرامش خاص جنگل؟ یا نوازش نسیمی که همیشه تازگی دارد؟ همه این ها نشان می دهد که جنگل نوردی، یک مقصد رویایی و جذاب است. اما از نظر شما کدام جنگل در ایران زیبایی بی حد و حصری دارد؟ جنگل الیمستان در شمال ایران یکی از آن جنگل هایی است که به خاطر جلوه های بی دلیل خود توانسته گردشگران زیادی را به سوی خود بکشاند و بدون شک یکی از بهترین جاهای دیدنی شمال است. جنگل الیمستان به خاطر نوع پوشش گیاهی و مه آلود بودن در میان طبیعت گردها، جایگاه ویژه ای دارد. با ما همراه باشید تا نگاهی کامل به این جنگل زیبا در نزدیکی آمل بیندازیم تا اگر در بین مقاصدتان در رزرو تور شمال این جنگل قرار گرفت، با شناخت کامل به آن سفر کنید.
سرفصلها
جنگل الیمستان کجاست؟ رویاییترین جنگل آمل
«طلای سبز ایران» بزارنده جنگلی است که به خاطر مناظر رویایی و مهآلودش بسیار معروف شده و همه ساله عکاسان بسیاری را از سراسر ایران و جهان به سوی خود میکشاند. جنگل الیمستان در امتداد جاده هراز و در کنار روستای الیمستان قرار گرفته. جنگل الیمستان به این دلیل که محل رویش گیاه الیما است، به الیمستان شهرت یافته. این گیاه که در ادیبهشت ماه، در طبیعت و در کنار جوی آب رشد میکند و ارزش خوراکی دارد.
این گیاه شبیه پیازچه است و خورشتها استفاده میشود. در طول مسیر از ابتدای جنگل تا قلهی الیمستان که در ارتفاع ۲۵۱۰ متری قرار گرفته، شما با پوششهای گیاهی متفاوت و اختلاف دمایی جذاب برمیخورید. این اختلاف دما به حدی است که در جایی مسیر هوا آفتابی و شرجی است و در منطقهای دیگر هوا بهار و خنک میشود. در جایی از جنگل باد تندی میوزد و در جای دیگری همه جا مه آلود است. شما در طول مسیر جنگل پیماییتان حتی ممکن است به دشت هم برسید. اگر سفر به این جنگل برایتان جذاب هست میتوانید از تور یک روزه استفاده کنید و لذت سفر را ببرید.
تفریحات جنگل الیمستان
در جنگل الیمستان میتوانید فعالیتهای زیادی داشته باشید. از جنگلنوردی، کوه پیمایی و فتح قله الیمستان گرفته تا دوچرخه سواری، عکاسی، پیک نیک و بازدید از مکانهای تاریخی.
هوای عالی و معتدل این جنگل بهترین مکان برای پیادهروی و جنگل پیمایی است. اگر به قلب این جنگل بزنید و از آن عبور کنید به دشتها و مراتع سرسبز خواهید رسید. این طبیعت زیبا بهترین امکان را برای عکاسی و لذت بردن از طبیعت فراهم میکند.
دوچرخه سواری
کسانی که اهل دوچرخه سواری هستند، میدانند که این ورزش بهترین و هیجان انگیزترین ورزش دنیاست و صد البته دوچرخه سواری و عبور از دل جنگل الیمستان که طبیعتی بکر و زیبا دارد، بسیار لذت بخش و جذاب خواهد بود.
قله الیمستان
فتح قله الیمستان یکی دیگر از تفریحات این جنگل زیباست. زمستان و بهار بهترین زمان برای فتح این قله است. فتح قله الیمستان چشم اندازی بسیار خاص دارد. در طول سفرتان به این قله، چشمانداز و دورنمای قله دماوند و جنگل الیمستان همیشه جلوی چشم خواهد بود و باعث میشود تا لذت فتح این قله دوچندان شود.
روستای الیمستان
روستای الیمستان، رستایی بسیار کوچک و کاملا توریستی است. این روستا از ۷ خانوار تشکیل شده و بخشی از دهستان «چلاو» است. در کنار بازدید از جنگل الیمستان، از مکانهای تاریخی و روستای الیمستان هم حتما دیدن کنید. روستای الیمستان روستایی بسیار زیبا است. اقتصاد این روستا بر پایه غلات، لبنیات و عسل است. شما با خرید در این روستا علاوه بر لذت بردن از محصولات کاملا طبیعی و سالم، به اقتصاد روستای الیمستان هم کمک خواهید کرد. بازدید از نقش پای رستم و مقبره امام زاده قاسم از دیگر جاذبههای این منطقه به شمار میرود.
مقبره امام زاده قاسم
مقبره امام زاده قاسم علاوه بر اینکه مکانی مقدس برای ساکنان محلی است، مکانی مناسب برای چادر زدن و کمپینگ است. امکانات اولیه و لوازم خوراکی را میتوانید در کنار این مقبره تهیه کنید. این مقبره را پس از عبور از جنگل و کوهها میتوانید پیدا کنید. اگر قصد دارید تا شب را در جنگل الیمستان سپری کنید، میتونید در کنار این مقبره چادر بزنید.
نقش پای رستم
نقش پای رستم گودال بزرگی است که در مسیر کوهنوردی قله قرار گرفته و در حقیقت جای دو شهابسنگ بزرگ هستند. هر چند که در افسانهها این طور گفته شده این گودالهای در حقیقت جای باقی مانده زانوهای رستم هستند که در این مکان زانو زده و از آب دریا نوشیده. این مکان تبدیل به یکی از جاذبههای خاص جنگل الیمستان شده است.
کمپ در جنگل الیمستان
پیک نیک و کمپ در جنگل الیمستان یکی دیگر از تفریحهای خوب در این منطقه به شمار میرود. طبیعت بکر و آب و هوای متفاوت این جنگل باعث شده تا کمپ در جنگل الیمستان طرفداران زیادی داشته باشد. یادتان باشد که در این منطقه خبری از رستوران یا جایی برای تهیه غذا نیست. اگر قصد کمپ کردن در جنگل الیمستان را دارید حتما وسایل و غذای کافی را با خود داشته باشید. لباس مناسب، چراغ قوه، جی پی اس، جعبه کمکهای اولیه و همراه داشتن آب و غذای کافی از ملزومات کمپ در این جنگل به شمار میرود.
جنگل الیمستان، جنگل کاملا بیخطری است ولی در شرایط مه، امکان گم شدن در این جنگل وجود دارد. شما میتوانید با کمک گرفتن از جی پی اس، مردم محلی و حتی محیط بانان راه خود را این جنگل پیدا کنید.
تور جنگل الیمستان
هرچند مناظری که در تابستان و زمستان در این جنگل به وجود میآیند، بسیار زیبا هستند، ولی معمولا بهار و پاییز بهترین فصل سفر به این جنگل به شمار میرود. معمولا در بهار و پاییز تور جنگل الیمستان بسیار پرطرفدار میشود. اگر قصد دارید یک آخر هفته را در این جنگل زیبا سپری کنید، میتوانید با یک تور جنگل جنگل الیمستان همراه شوید و از این منطقه بکر و زیبا دیدن کنید.
اقامت در جنگل الیمستان
آگاهانه سفر کردن یکی از اصلیترین موارد سفر است. اگر قصد اقامت در جنگل الیمستان را دارید باید بدانید که در این جنگل هیچ محل اقامتی یا امکاناتی برای اقامت وجود ندارد. اجاره ویلا در کنار جنگل الیمستان و استفاده از مراکز اقامتی اطراف این جنگل از ایدهآلترین گزینههای شماست. اما اگر یک طبیعت گرد حرفهای باشید، شانس کمپ کردن و اقامت در این جنگل زیبا را از دست نخواهید داد. اقامت در یکی از بکرترین جنگلهای ایران، تماشای فضای مه آلود جنگل، درختان زیبا و شانس تماشای اسبهای وحشی از جذابیتهای اقامت در جنگل الیمستان است.
مسیر پیاده روی جنگل الیمستان
مسیرهای پیاده روی در جنگل الیمستان عمدتاً طبیعی و بدون نشانه گذاری مشخص هستند و برای علاقه مندان به طبیعت گردی مناسب اند. مسیر اصلی از روستای الیمستان یا همان لهاش آغاز می شود و با عبور از دره های سرسبز، چشمه های زلال و جنگل های انبوه راش و بلوط، به ارتفاعات مشرف به جنگل می رسد. این مسیرها در فصل بهار و تابستان به دلیل گل کاری های وحشی و در پاییز با فرشی از برگ های رنگی، مناظر خیره کننده ای ارائه می دهند. زمان نسبی پیاده روی در این جنگل به دلیل راه های پر پیچ و خم ۱ ساعت تا ۱ ساعت و نیم خواهد بود.
مسیر دسترسی به جنگل الیمستان
اگر اهل جادههای پر پیچ و خم شمال هستید، حتما از مسیری که به جنگل الیمستان ختم میشود، خوشتان میآید. برای رسیدن به این جنگل باید راه جاده هراز را در پیش بگیرید و در فرعی روستای الیمستان از این جاده خارج شوید. این مسیر فرعی، چشم نوازتر و زیباتر از جاده هراز است. به روستای الیمستان که برسید، دیگر پیاده روی و جنگل پیمایی شروع میشود و باید با پای پیاده به سمت این جنگل سر به فلک کشیده و مه آلود برویم.
جنگل الیمستان در ۵۲ کیلومتری آمل قرار گرفته. فاصله تهران تا جنگل الیمستان در حدود ۱۴۰ کیلومتر است. برای رسیدن به این جنگل زیبا از آمل به کیلومتر ۲۰ و از تهران به کیلومتر ۱۴۰ جاده هراز بروید. با دیدن تابلوی امام زاده قاسم وارد جاده فرعی که در سمت راست جاده هراز قرار گرفته شوید. پس از آن به روستای لهاش میرسید. از روستا عبود کنید و وارد جادهای خاکی شوید که به روستای الیمستان ختم میشود. برای وارد شدن به جنگل ماشین خود را باید در روستا پارک کنید و پیاده به این جنگل زیبا بروید.
برای مطالعه بیشتر: جاهای دیدنی گلستان
دسترسی به جنگل الیمستان با ماشین
برای دسترسی به جنگل الیمستان با خودروی شخصی، باید از شهر آمل به سمت جاده هراز حرکت کرده و پس از عبور از روستاهای امامزاده لهاش، به جاده فرعی خاکی منتهی به الیمستان برسید. این جاده در برخی نقاط ناهموار و شیب دار است، بنابراین استفاده از خودرو های شاسی بلند توصیه می شود. در فصل های بارانی و زمستان، احتمال لغزندگی جاده و محدودیت دسترسی وجود دارد.
برای مطالعه بیشتر: جاهای دیدنی رشت
فاصله آمل تا جنگل الیمستان
فاصله شهر آمل تا جنگل الیمستان حدود ۵۰ کیلومتر است و رانندگی در این مسیر به دلیل پیچ و خم های جاده کوهستانی و عبور از مناطق روستایی، حدود ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه زمان می برد. مسیر اصلی از جاده هراز (آمل به تهران) آغاز شده و پس از خروجی امامزاده حسن لهاش، به سمت جنگل ادامه می یابد.
حیوانات جنگل الیمستان
جنگل الیمستان در استان مازندران و بخشی از جنگل های هیرکانی، زیستگاه گونه های جانوری متنوعی از جمله گراز وحشی، پلنگ، روباه و پرندگانی مانند دارکوب، بلبل و عقاب جنگلی است. این منطقه به دلیل اکو سیستم منحصر به فرد و دور افتادگی نسبی، مکانی امن برای حیات وحش محسوب می شود، اما مشاهده حیوانات به ویژه گوشت خواران نیازمند رعایت سکوت و احتیاط است.
برای مطالعه بیشتر: ساحل و جنگل گیسوم
امکانات جنگل الیمستان
این جنگل امکانات رفاهی پیشرفته ای ندارد و بیشتر مناسب افرادی است که به کمپینگ بکر و طبیعت گردی بدون امکانات عادت دارند. در نزدیکی روستای الیمستان، امکان تهیه مایحتاج اولیه و اجاره خانه های محلی وجود دارد. برای اقامت، باید چادر، تجهیزات خواب، آب آشامیدنی و مواد غذایی همراه داشته باشید.
بهترین زمان سفر به جنگل الیمستان
بهترین زمان برای بازدید از جنگل الیمستان، فصل های بهار (به ویژه اردیبهشت) و پاییز است. در بهار، طبیعت با شکوفه های تازه، گل های وحشی و گیاه «الیما» که نام جنگل از آن گرفته شده، جان می گیرد و هوای معتدل و مه آلود، فضایی رمانتیک ایجاد می کند.
پاییز نیز با رنگ های طلایی، نارنجی و قرمز برگ های درختان راش و بلوط، منظره ای خیره کننده ارائه می دهد و هوای خنک آن برای پیاده روی ایده آل است. تابستان با دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و هوای خنک ناشی از ارتفاع بالای جنگل، گزینه مناسبی برای فرار از گرمای شهرهاست، اما ممکن است مه غلیظ دید را محدود کند.
برای مطالعه بیشتر: سوباتان کجاست؟
جنگل الیمستان در زمستان
زمستان در جنگل الیمستان با بارش برف سنگین و دمایی که گاهی به زیر صفر می رسد، فضایی سرد و سفید پوش ایجاد می کند. در این فصل، جاده های دسترسی به دلیل یخبندان و برف روبی نامناسب، ممکن است مسدود شوند و نیاز به خودروهای شاسی بلند یا پیاده روی طولانی در برف وجود دارد.
بیشتر چشمه ها در این فصل یخ می زنند، اما تعدادی از آن ها همچنان جاری هستند و چوپانان محلی از آب آن ها برای دام ها استفاده می کنند. کمپینگ در این فصل تنها برای افراد مجهز به چادرهای ضد برف و لوازم گرمایشی توصیه می شود و بازدید کنندگان باید از روشن کردن آتش در مناطق غیر مجاز خودداری کنند. با این حال، زیبایی سکوت برفگیر جنگل و دیدن ردپای حیوانات وحشی مانند روباه یا گرگ، تجربه ای خاص برای شما در این فصل فراهم می کند.
سخن آخر
سفر به جنگل الیمستان می تواند تجربه ای خاص را برای شما رقم بزند اگر به برنامه ریزی عازم این منطقه شوید. مطمعنا یافتن محل اقامتی مناسب در تمامی مسافرت ها اولویت اصلی است، به همین خاطر تخفیفان برای کاهش هزینه های اقامت، کد تخفیف شب را ارائه می دهد تا شما بتوانید در هر کدام از شهرهای شمال ایران، بهترین هتل ها را با نرخی پایین و تخفیف ویژه رزرو نمایید. هم اکنون به صفحه کد تخفیف شب مراجعه نموده و پس از رزرو هتل، سفر خود به الیمستان را برنامه ریزی کنید.
سوالات متداول
آیا برای بازدید از جنگل الیمستان نیاز به مجوز خاصی است؟
خیر، اما اگر قصد کمپینگ در مناطق دور افتاده یا شبمانی دارید، هماهنگی با محیطب انان منطقه یا راهنمای محلی توصیه می شود.
بهترین زمان برای عکاسی در جنگل الیمستان چه فصلی است؟
پاییز (مهر و آبان) با رنگ های طلایی و نارنجی برگ ها و بهار (اردیبهشت و خرداد) با گل های وحشی و آب و هوای معتدل، بهترین زمان برای عکاسی هستند.
آیا در جنگل الیمستان احتمال گم شدن وجود دارد؟
بله، به دلیل نبود تابلوهای راهنما و مسیرهای مشخص، استفاده از نقشه های آفلاین، GPS یا همراهی راهنمای محلی برای جلوگیری از گمشدگی ضروری است.
این مطالب را هم بخوانید:
مطالب ارزنده و بسیار مفید بودند سپاسگزارم
سلام حمید جان
خوشحالیم که این مطلب رو خوندی و خوشت اومد.
سوئیس ایران