Washington Post

گزارش واشنگتن پست از تجارت‌های موفق جوان

راه‌اندازی یک کسب و کار در ایران چگونه است؟

گزارش روزنامه معتبر واشنگتن پست به فضای راه‌اندازی کسب و کار در ایران پرداخته است و در میان تجارت‌های جوان، از تخفیفان به عنوان یک نمونه موفق نام می‌برد که توسط نازنین دانشور مدیریت می‌شود. دانشور در این مصاحبه با اشاره به مشکلات خود در ابتدای راه می‌گوید: «زمانی که به ایران بازگشتم کسی حتی معنای استارتاپ را نمی‌دانست». 

دانشور اکنون به یک دفتر بزرگ نقل مکان کرده است و روزانه هزاران کاربر از خدمات سایت او، تخفیفان، استفاده می‌کنند. او که از نسل اول کاربران اینترنت در ایران است حالا دیگر فرصتی برای اتاق‌های گفتگوی یاهو ندارد اما مدیر اجرایی یاهو، ماریسا میر، یکی از الگوهای او است.

واشنگتن پست در این گزارش افرادی مانند دانشور را پیشقراولان عصر جدید کسب و کارهای نوپا می‌نامد که با چالش‌ها، برتری‌ها و ناکامی‌های تجارت‌ اینترنتی در ایران به خوبی آشنا هستند، جایی که تحریم‌ها هم یک مزیت و هم یک محدودیت است. تجارت پرسود تخفیفان بیش از1 میلیون مشترک ایمیل دارد و روزانه 25 پیشنهاد جدید به آن اضافه می‌شود. به عنوان مثال آنها توانسته‌اند برای یک فیلم بیش از 20000 بلیط به فروش برسانند. او همچنین یک وب سایت هم مشابه Yelp راه‌اندازی کرده است که شامل 20000 نقد نوشته شده توسط کاربران است.

با وجود تاثیراتی که تحریم‌ها روی اقتصاد ایران داشته‌اند، فرصت‌هایی را برای کارآفرینان فراهم کرده‌اند و آنها مجبور به رقابت با شرکت‌های بین‌المللی نیستند. با این حال راه استارتاپ‌ها در ایران چندان هم هموار نیست و آنها نمی‌توانند رویای یک کسب و کار در ابعاد بین‌المللی را داشته باشند.

دانشور از خاطرات خود در ابتدای شروع فعالیت تخفیفان می‌گوید که از او پرسیدند «مدیر شما کیست؟» و او پاسخ داد « من مدیر هستم» به او گفتند «ایده شما خوب است اما بروید و با مدیر خود بیایید!» او نیز ناراحت و ناامید به خانه رفت و پدرش به او گفت: «به ایران خوش آمدی!» او قرار دیگری گذاشت و با پدر خود بازگشت. او این بار توانست قرارداد را به سرانجام برساند و تا یک سال از پدر خود برای ملاقات‌های تجاری کمک می‌گرفت.

واشنگتن پست در بخش‌ دیگر این گزارش به معرفی سایر استارتاپ‌های موفق در ایران مانند کافه بازار و دیجی‌کالا می‌پردازد. حسام آرمندهی، موسس کافه بازار از افرادی است که مانند دانشور پس از فعالیت در خارج کشور به ایران بازگشته است و برنامه‌های موبایل را به کاربران ایرانی عرضه می‌کند. دو برادر دوقلو به نام‌های حمید و سعید محمدی نیز از تاجران جوان اینترنتی هستند که تلاش ناکام آنها برای خرید یک دوربین دیجیتال منجر به راه‌اندازی بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین ایران با سهم بازار 85 درصد شده است. 

لینک اصلی خبرمشاهده PDF

بازیابی کلمه عبور
یا
با اکانت یاهو وارد شوید با اکانت گوگل وارد تخفیفان شوید با اکانت فیسبوک وارد تخفیفان شوید با اکانت توییتر وارد تخفیفان شوید

با موفقیت وارد تخفیفان شدید

برای اطلاع از تخفیفان‌های جدید مشترک تخفیفان شوید

اشتراک

اشتراک خبرنامه

برای اطلاع از آخرین تخفیف‌های شهرتان آدرس ایمیل خود را وارد نمایید